Gpupdate Komutu Nasıl Kullanılır?

Domain yapısı kullanan herkes gpupdate komutu ile karşı karşıya gelmektedir. Peki Gpupdate Komutu Nasıl Kullanılır? Gpupdate komutunun önemli ve bilinenlerini sizler için yazıyor olacağız. Gpupdate komutu kullanımı ve ne işe yaradıklarını sizler için yazımızda belirtiyoruz.

Sırası ile komutların kullanımlarına bakalım.

Gpupdate: Bu komut policy değişikliklerini güncellemektedir.

Gpupdate /force: Bu komutu AD tarafında uygulamış olduğumuz policy’nin direkt olarak uygulanmasını sağlamak için kullanabiliriz.

Gpupdate /Logoff: Yapılmış olan policy değişikliği sonrasında kullanıcının oturumunu kapatmak için kullanılır.

Gpupdate /target: Bu komut yalnızca belirli kullanıcı ya da belirli bilgisayarlara policy uygulanması için kullanılmaktadır.

Gpupdate /Wait: Bu komut sizin uygulamış olduğunuz policy değişikliklerinin bekleme süresidir. Bu bekleme süresi defaultta 600 saniye yani 10 dakikadır.

Gpupdate /Boot: Bu komutu policy değişikliği yapıldıktan sonra kullanıcı bilgisayarının kapatılması için kullanılmaktadır.

Gpresult: Bu komutu bir kullanıcıya ya da bir bilgisayara uygulanmış olan policyleri görmek için kullanılmaktadır.

Gpupdate /?: Bu komutu da kullanabileceğimiz başka komutlar hakkında bilgi almak için kullanabiliriz.

Dcgpofix: Bu komut ile AD üzerinde yapmış olduğunuz policy değişiklikleri, default haline geri getirmek için kullanabiliriz. Burada küçük bir hatırlatma yapmakta fayda var. Bu komut ile fazladan oluşturduğunuz policyler veya OU bazında uygulamış olduğunuz policyler kesinlikle etkilenmeyecektir.


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir